fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 16:48

България отваря почетно консулство с Словения

За консул е назначен словенският гражданин Юре Пучко

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

България открива почетно консулство в Република Словения със седалище в град Целйе и с правомощия в консулски окръг, който включва цялата територия на страната. Това реши на днешното си заседание Министерският съвет.

За почетен консул е назначен словенският гражданин Юре Пучко.

Той се ползва с голям обществен авторитет и е известен със своята ангажираност за насърчаване на бизнес контактите между двете държави, с опита си в подкрепа на иновативни компании и с инвестициите си в двете страни.

Необходимостта от български почетен консул в страната е породена от нарастване на стокообмена, съществуващия инвестиционен потенциал, както и от необходимостта от задълбочаване на търговско-икономическите връзки между словенски и български компании.

През последните години в Словения се оформи и немалка българска общност.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img