fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:09

България на второ място в ЕС по ръст на имотни сделки

Възходящият обрат през миналата година бе предшестван от понижение на показателя година по-рано

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

През 2021 г. броят на сделките за жилища в сравнение с 2020 г. се е увеличил в повечето държави членки на ЕС, за които има налични данни. Възходяща тенденция е отчетена след спад в почти всички страни през 2020 г. спрямо 2019 г. Данни за броя на сделките има за 16 страни от ЕС, съобщи Евростат.

Най-голям растеж в броя на сделките през 2021 г. е регистриран в Испания (+39,3%), България (+39%), Унгария (+22,9%) и Ирландия (+22,2%). В две държави членки се наблюдава спад – Нидерландия (-3,2%) и Люксембург (-0,8%).

Възходящият обрат през миналата година бе предшестван от понижение на показателя година по-рано, когато бяха въведени ограничителни мерки срещу КОВИД-19, по-специално през второто тримесечие на 2020 г., което доведе до временно “замразяване” на активността в сектора за недвижими имоти в някои държави, пише БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img