2.12.2022 | петък | 01:00

България избира своя шести президент

Публикувано:

Сподели поста:

България гласува на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент. До балотажа стигнаха настоящият държавен глава Румен Радев, вицето му Илияна Йотова и ректорът на СУ „Св. Кл. Охридски“ проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева.

На първия тур, който се проведе на 14 ноември, за „Дондуков“ 2 се бориха 24 кандидатпрезидентски двойки. Половината от тях бяха издигнати от инициативни комитети, а другата половина – от партии. На втори тур днес излизат Румен Радев и проф. Анастас Герджиков – с 22,82%.

Причината за необходимост от балотаж е ниската избирателна активност миналата неделя.

Изборният ден започна в 7:00 ч. и продължава до 20,00 ч. При наличие на опашки и желаещи да гласуват изборният ден може да бъде удължен до 21 часа.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху