fbpx
21.4 C
София
13 август 2022 | събота | 00:30

България има одобрено споразумение с ЕК на стойност 11 млрд. лв.

Фондовете ще насърчават икономическото, социалното и териториалното сближаване на българските региони

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

България и Европейската комисия сключиха споразумение на стойност 11 млрд. евро. В него се определя инвестиционната стратегия на страната в областта на политиката на сближаване за периода 2021 – 2027 година, съобщават от Европейската комисия.

Фондовете по линия на политиката на сближаване ще насърчават икономическото, социалното и териториалното сближаване на българските региони. Ще спомогнат за изпълнението на основните приоритети на ЕС, като например екологичния и цифровия преход. С тези средства ще бъдат подпомагани и области на политиката, в които България има потенциал да отбележи напредък и да намали регионалните различия в рамките на страната.

Споразумението за партньорство обхваща Европейския фонд за регионално развитие – ЕФРР, Европейския социален фонд плюс – ЕСФ+, Кохезионния фонд, Фонда за справедлив преход – ФСП, и Европейския фонд за морско дело, рибарство и аквакултури –  ЕФМДРА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img