fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:16

България и Саудитска арабия обсъдиха осъществяването на полети между двете страни

Маршрутите ще са София-Рияд и Варна-Дамам

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

България и Саудитска арабия обсъдиха готовността да се провеждат редовни полети между двете страни. Маршрутите, по които самолетите ще се придвижват, са  София-Рияд и Варна-Дамам. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов по време на срещата си със заместник-посланика на Кралство Саудитска Арабия и пълномощен министър н. пр. Наиф бин Асаи.

За да експлоатират въздушните линии, операторите трябва да предоставят необходимата документация пред въздухоплавателните власти на отсрещната страна и да подадат заявка за изпълнението на полетната си програма.

Върбанов връчи покана, която ще бъде изпратена и по дипломатически път към министъра на транспорта и логистичните услуги министър Салех ал Джасер за посещение в България. По време на визитата се очаква да бъде подписана Спогодба за въздушни съобщения.

На разговора беше подчертано, че Саудитска Арабия е много важен партньор на България в Близкия изток, а нашата страна е с ключова регионална роля в Европа за арабската страна.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img