fbpx
More

  Байдън: Руското нахлуване в Украйна подчертава важността на международното право

  Той каза това на среща в Токио на лидерите на страните от обединението КУАД, в което членуват Австралия, Индия, САЩ и Япония

  Руското нахлуване в Украйна е въпрос със световно значение, заяви днес американският президент Джо Байдън, предаде Ройтерс.

  Байдън каза това на среща в Токио на лидерите на страните от обединението КУАД – Четиристранен диалог в сферата на сигурността, в което членуват Австралия, Индия, САЩ и Япония.

  Руското нахлуване подчертава важността на това да бъде съхранявано международното право, да бъде зачитана териториалната цялост на държавите и техният суверенитет.

  “Това не е просто европейски въпрос. Това е въпрос със световно значение”, изтъкна Байдън.

  Австралийският премиер Антъни Албанесе заяви, че на срещата в Токио са били изразени “силни мнения” във връзка с Русия, предаде Ройтерс.

  Едностранното нападение на Русия срещу народа на Украйна е възмутително. “Силни мнения бяха изразени на срещата”, подчерта премиерът.

  “Това бе един от обсъжданите въпроси, които са засегнати и в декларацията на лидерите”, изтъкна австралийската външна министърка Пени Уонг, допълва БТА.