fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:19

Софийският административен съд ще гледа делото за “зелените сертификати”

Очаква се съдебното заседание да бъде на 14 октомври

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Софийският административен съд насрочи заседание за делото, заведено от Автономната работническа конфедерация и адвокат Милен Пенев срещу “зелените сертификати”. Те заведоха жалба срещу заповедта на бившия служебен министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, с която бяха въведени “зелените сертификати”.

Административен съд – София насрочи открито съдебно заседание на 14 октомври, на което ще бъде разгледана по същество жалбата. Това написаха от организацията във “Фейсбук” профила си.

Според Автономната работническа конфедерация жалбата, написана от адвокат Пенев е много добре аргументирана, балансирана и издържана във всяко едно отношение и имат всички шансове да спечелят делото.

“Ако спечелим в съдебна зала, това ще е победа на справедливостта над произвола, на свободата над тоталитаризма, победа за всички работници и служители, които бяха тормозени и принуждавани да предоставят “зелени сертификати”, уволнявани, ако откажат, които се поболяха от тревоги и притеснения по вина на “загрижените за общественото здраве” политици, чиновници и работодатели”, написаха те.

“Залогът е висок – ако “зелените сертификати” бъдат обявени за незаконни: първо хиляди работници ще могат да съдят държавата, общините и работодателите си (нашата организация ще им предостави пълно правно съдействие за това). Второ, ако в бъдеще на някое правителство му хрумне да тероризира и дискриминира със “зелени” или друг цвят “сертификати“ работниците и обществото като цяло, ще бъде много по-лесно да бъде атакувано юридически и действията му блокирани”, добавиха още от институцията.

От Автономната работническа конфедерация очакват на съдебното заседание на 14 октомври да възтържествува справедливостта.  

“Междувременно продължаваме да си вършим работата. Само когато сме  организирани и солидарни, упорити и безкомпромисни в отстояването на идеи, принципи и права, сме силни”, завършиха те.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img