28.11.2022 | понеделник | 04:31

Автомобилът на Горанов е редовен, Интерпол издирва негов клонинг

Публикувано:

Сподели поста:

Автомобилът, с който бившият финансов министър Владислав Горанов бе спрян на ГКПП „Калотина“, е редовен. Закупен е чисто нов. Най-вероятно му е направен двойник, който е обявен за издирване. Това обясни Атанас Фурнаджиев, директор на фирмата „Мото Пфое“, от която колата е купена на лизинг.

„Автомобилната мафия работи. Създават се двойници на скъпи автомобили. На краден автомобил се пренабиват номерата и се поставят рама и двигател на редовен автомобил. По този начин се създава двойник на автомобила. Това е често срещана практика за по-скъпи автомобили. В момента ние имаме три такива случая: Единият с Range Rover Evoquе, който е закупен от завода производител, създаден му е двойник и, понеже има двойник, се обявява за издирване в системата на Интерпол“, каза Фурнаджиев пред БНР.

Автомобилът на Горанов е внесен от фирмата от Германия като е закупен там от официалния вносител на „Тойота“, обясни още шефът на „Мото Пфое“.

Днес стана ясно, че Горанов е бил спрян на границата на път за Сърбия, защото полицията засякла, че автомобилът му е обявен за издирване от Интерпол в Русия. Било му наредено да отбие и изчака, а той потеглил в обратна посока – до Драгоман.

Оттам сменил колата с друга и отново се върнал на границата. По думите му, отивал на рожден ден на приятел.

МВР разследва случая. Ще се изясняват и действията на граничните полицаи на пункта.

Според вътрешното министерство те са обяснили на Владислав Горанов да остане на място с автомобила си, а той твърди, че е получил нареждане да се върне във вътрешността на страната.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
снеговалеж
1.2 ° C
2.1 °
0.7 °
93 %
1.5kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...