fbpx
More

  Автомобилът на Горанов е редовен, Интерпол издирва негов клонинг

  Автомобилът, с който бившият финансов министър Владислав Горанов бе спрян на ГКПП “Калотина”, е редовен. Закупен е чисто нов. Най-вероятно му е направен двойник, който е обявен за издирване. Това обясни Атанас Фурнаджиев, директор на фирмата “Мото Пфое”, от която колата е купена на лизинг.

  “Автомобилната мафия работи. Създават се двойници на скъпи автомобили. На краден автомобил се пренабиват номерата и се поставят рама и двигател на редовен автомобил. По този начин се създава двойник на автомобила. Това е често срещана практика за по-скъпи автомобили. В момента ние имаме три такива случая: Единият с Range Rover Evoquе, който е закупен от завода производител, създаден му е двойник и, понеже има двойник, се обявява за издирване в системата на Интерпол”, каза Фурнаджиев пред БНР.

  Автомобилът на Горанов е внесен от фирмата от Германия като е закупен там от официалния вносител на “Тойота”, обясни още шефът на “Мото Пфое”.

  Днес стана ясно, че Горанов е бил спрян на границата на път за Сърбия, защото полицията засякла, че автомобилът му е обявен за издирване от Интерпол в Русия. Било му наредено да отбие и изчака, а той потеглил в обратна посока – до Драгоман.

  Оттам сменил колата с друга и отново се върнал на границата. По думите му, отивал на рожден ден на приятел.

  МВР разследва случая. Ще се изясняват и действията на граничните полицаи на пункта.

  Според вътрешното министерство те са обяснили на Владислав Горанов да остане на място с автомобила си, а той твърди, че е получил нареждане да се върне във вътрешността на страната.