fbpx
More

  Автоколона от британска военна техника ще се придвижва от Гърция към полигон “Ново село”

  Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната

  От Гърция към учебния полигон „Ново село“ днес ще се придвижва по националната пътна инфраструктура автоколона с колесна бронирана и небронирана техника на Сухопътните войски на Великобритания. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

  Придвижването е във връзка с участието на британски военнослужещи в съвместна тренировка с български и американски военни, която се провежда на учебния полигон.

  От военното министерство припомнят, че формирование от Сухопътните войски на Великобритания се включи от 6 май в съвместната подготовка на полигона „Ново село“.

  Целта е подпомагане на процеса по изграждане на бойни и оперативни способности на многонационалната бойна група на територията на страната.

  Участието на британски военнослужещи в съвместната подготовка е част от очертаните насоки за развитието на стратегическото партньорство между България и Обединеното кралство.

  Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, се посочва в съобщението на министерството.