Атанасова отвърна на Радостин Василев с усмивка 

0
119
Снимка: NewsONE

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова разкри има ли нещо общо с напускането на Елена Гунчева от “Възраждане”. По-рано днес вече бившата депутатка от партията на Костадин Костадинов обяви с пост в социалните мрежи, че Атанасова е била чест гост в стаята на “Възраждане”. 

“С усмивка ще кажа, че аз се изненадвам от ролята, която ми се отрежда в 47-ото Народно събрание. Като председател на парламентарна група не само съм длъжна да контактувам с другите председатели, но и с народните представители по принцип”, заяви Десислава Атанасова.

Острието на ГЕРБ посочи, че парламентът е мястото, където да се водят разговори за дневния ред на обществото и припомни, че вече седмици наред се чуват твърдения за нови коалиции.

Атанасова коментира и решението на Народното събрание да даде мандат на Министерския съвет за вдигане на ветото на Северна Македония за членство в Европейския съюз. Тя отрече ГЕРБ и “Възраждане” гласуват координирано и заяви, че днес в парламента се е появила нова коалиция между ГЕРБ и „Възраждане“, Атанасова отговори, че днес има нова коалиция – „Продължаваме Промяната“, ГЕРБ-СДС, „Демократична България“ и ДПС, която е прокарала решението за Северна Македония. 

„Има ли координация по това гласуване, как смятате? Има, защото ние сме казали, че евроатлантическите и европейските ценности са важни за нас. Всички други твърдения и размишления са твърде елементарни и не желая да ги коментирам“, отсече Атанасова.