fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:11

Атанас Зафиров: Обвинението, че оставяме хаос в енергетиката е много тежко и незаслужено

По думите му, президентът изпитва дискомфорт в своите функции и иска да управлява чрез служебни кабинети

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Обвинението, че оставяме хаос в енергетиката е много тежко и незаслужено. Това заяви заместник-председателят на БСП и на ПГ “БСП за България” Атанас Зафиров. Той каза, че правителството оставя една подредена и работеща икономика, съдейки по европейските статистики.

“Българската икономика е във възход и на първо място в Европейския съюз, показват го ръстът на БВП и на доходите”, заяви той в отговор на нападките на президента Румен Радев, а за евентуалното участие на социалисти в служебния кабинет посочи, че в предишни кабинети това се е случвало без да е било съгласувано с органите на партията.

Зафиров заяви, че задкулисието и тъмните сили са се сдружили и са свалили кабинета, защото са се почувствали застрашени. Според него същите тези хора и кръгове са атакували и президента и тогава БСП е била първата, която  е излязла в негова подкрепа. 

Той изрази съжаление, че когато тези хора и кръгове са атакували правителството, БСП не са получили подобна подкрепа от Радев. Зафиров беше категоричен, че видимо президентът изпитва дискомфорт в своите функции и иска да управлява чрез служебни кабинети.

“Близо 90% от Националния съвет и Конгреса стоят твърдо зад ръководството и провежданите от него политики. Доста е подозрителен начина и времето, в което излязоха решенията на българския съд”, каза той, коментирайки решението на съда да отмени партийните наказания на Кирил Добрев и Калоян Паргов.

Зафиров обясни, че всеобщо е мнението, че БСП в управление с дясна партия е постигнала най-социалния бюджет, и то само с 26 народни представители, което показва социалния профил на правителството.

Социалистът каза, че след преминаването на недопустимите граници с изгонването на руските дипломати се е видял резултатът, че Кирил Петков повече не е бил кандидат за министър-председател, и това е по заслуга на българските социалисти. Той допълни, че не само препоръчват да се възобновят доставките от “Газпром”, но това е и записано в програмата им. Той е убеден, че това не е въпрос на геополитика, а на прагматизъм. 

“Това го казват работодателите, които формулират 80% от БВП”, коментира Зафиров и добави, че дори след количествата от Азербайджан и евентуално втечнения газ от САЩ, пак остават 1 млрд. куб.м. годишно, които трябва да си набавяме.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img