7.12.2022 | сряда | 14:20

Атанас Зафиров: БСП има ясна програма за първите 100 дни управление на страната

Публикувано:

Сподели поста:

„БСП ще има един много добър резултат на тези избори. Ще продължим да бъдем сериозен фактор и в следващото управление на страната. И се надявам, че постигнатото с наше участие в управлението ще бъде оценено от българските граждани. Най-добър диалог имаме с партиите, с които участвахме в последното управление. Не бихме участвали в общо управление с ГЕРБ и ДПС, защото ние от дълги години водим последователна битка с този модел на задкулисие.“ Това заяви зам.-председателят на БСП и водач на листата във Враца Атанас Зафиров в ефира на Euronews.

Той определи „Има такъв народ“ като партията, която е бламирала предишното правителство и по този начин е обслужила интересите на статуквото.

По думите му в момента хората се интересуват предимно от икономическата несигурност, неравенствата и увеличаващите се цени на енергоносители и стоки от първа необходимост.

„Затова ние от БСП сме изготвили и разписали ясна програма за първите 100 дни от управлението по отношение помощта за домакинствата, таван на цените на газ, парно, вода. Една от мерките за справянето с инфлацията е повишаване на доходите и увеличаване на потреблението. Но това не бива да бъде изолирано. За успешна борба е необходима работеща икономика и затова ние казваме, че мерките и стимулите за бизнеса трябва да продължат. В това число и въвеждане на таван на цените за енергоносители за бизнеса, което би им позволило да запазят работни места“, допълни Зафиров за приоритетите на левицата и подчерта, че образованието и здравеопазването трябва да са безплатни.

„Диалогът трябва да бъде взаимен и България трябва да се опита да посредничи за мирно решаване на конфликта в Украйна. Необходимо е да се говори за мир и деескалация. От санкциите и прибързаните действия страдат обикновените хора и в момента негативите безспорно ги понасят българските граждани. Трябва да се търси истинска диверсификация, а такава би трябвало да включва всички доставчици на газ. Обстоятелствата са такива, че няма от къде да бъде запълнено необходимото количество газ от близо 1 млрд. куб. метра. Когато се сформира новото правителство, ще направим пълна ревизия на дейността на служебния кабинет в областта на енергетиката. И тогава ще стане ясно какво се е случвало“, посочи социалистът за актуалната външнополитическа ситуация и проблемите с доставки на синьо гориво.

Заместник-председателят на БСП бе категоричен, че участва в изборите, за да може със своя опит, енергия и знания да допринесе за постигането на добър резултат и БСП да реализира своята програма.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
8.8 ° C
11.1 °
7.8 °
75 %
1kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Николай Шушков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Николай Шушков. До...

„МФГ Инвест“ ЕАД предизвика интерес за над 4 млн. лв. на борсата

Инвестиционната компания „МФГ Инвест“ ЕАД проведе успешен аукцион за първично публично предлагане на сегмента BEAM на Българска фондова...

Ръководството на ММС представи новата програма за олимпийска подготовка

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, заместник-министър Петър Георгиев и съветникът в политическия кабинет Георги Александров представиха...

Иван Ченчев: Правителството на Радев започна орязване на социални придобивки

Президентът изтегли специалните сили от границата “Ние от БСП казваме, че е цинично онова, което се случи по отношение...