fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:41

Асена Сербезова получила телефонни заплахи

Здравната министърка отказа да коментира дали ще уволни проф. Генчо Начев след извършената проверка в болница "Света Екатерина"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова е получавала телефонни обаждания със заплахи, призна самата тя в ефира на Нова телевизия.

“Получавам обаждания и заплахи за това, че влизам в интересна битка и какви ценни качества имат този или онзи. Ще си потърся правата, макар че кого да уведомя – тази прокуратура, която ми образува проверка за две интервюта, попита проф. Сербезова, която през изминалата седмица заведе дело срещу прокуратурата за 70 000 лева. Сербезова уточни, че не е получавала заплахи за живота си, а за здравето на свои близки.

“Заплахите са по различно време, имах такива и месец, преди да стъпя като министър на здравеопазването”, разказа здравната министърка, но отказа да разкрие подробности.

Сербезова отказа да коментира дали проф. Генчо Начев ще бъде уволнен като началник на болница “Света Екатерина”. “Ще бъдете уведомени, ако и когато това се случи, лаконична бе тя, но разясни, че от 2008 г. болницата е проверявана само веднъж, за разлика от други болници, които са проверявани по 3 пъти. Проверката в лечебното заведение пък показала нарушение в сключването на граждански договори за срок от 3 г., което по думите й е прикрит трудов договор.

Освобождаването на лекар от ръководител не означава, че те не могат да извършват своята дейност и не би трябвало да е драма, коментира Асена Сербезова по повод протестите за уволнението на проф. Иван Поромански от шефския пост в “Пирогов”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img