fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:35

Асен Василев: Технически сме готови за приемане на еврото

Необходим е широк обществен дебат по темата, каза още той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вицепремиерът Асен Василев заяви, че страната ни е технически готова за приемане на еврото. Това заяви той в Народното събрание.

„Към момента сме технически напълно готови за приемането на еврото у нас. Остават само някои дребни неща. Датата 1 януари 2024 г. не е застрашена под никаква форма. Въпросът е да проведем правилно разяснителна кампания, така че всеки да разбере какво точно означава това, какви са ползите и какви са рисковете“, заяви финансовият министър и вицепремиер от парламентарната трибуна.

„Както знаете на 30 юни правителството прие план за действие по въвеждане на еврото. Той премина обществено обсъждане и е готов за приемане от Министерския съвет. Преди да бъде приет обаче искаме да направим широк обществен дебат и той да бъде обсъден, така че всички да бъдат убедени дали за тях е добре това да бъде прието”, каза още той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img