5.12.2022 | понеделник | 02:32

Асен Василев: Петима вицепремиери ще има в бъдещото правителство

Публикувано:

Сподели поста:

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев обяви, че всяка партия от готвеното коалиционно правителство ще има вицепремиер и по един съветник в министерство.

„Току-що обсъдихме още няколко последни корекции, говорим буквално за едно – две изречения. Така че се надяваме окончателният текст на споразумението днес да е довършен“, заяви той. 

Василев уточни, че промените са по-скоро в общото споразумение и става въпрос за уточняване.

„Юристите обичат да разписват всичко по много по-конкретен начин. В момента искаме да го затворим, за да има текстове, които да минат утре – вдругиден през колективните органи на партиите“, начерта съпредседателят пътя на документа.

Той изрази надежда документът да бъде подписан преди края на седмицата и уточни, че е заложен 4-годишен мандат в споразумението.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
разкъсана облачност
4.2 ° C
4.6 °
3.8 °
91 %
6.2kmh
40 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
5 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...