“Тази коалиция беше трудно сформирана от партии, които са много различни по своята същност – и като разбиране за икономика, и като разбиране за социална политика. Имаше едно разбиране в основата на формирането на коалицията и това разбиране беше, че ще се сложи край на кражбите и, че парите на българите ще бъдат разходвани прозрачно, целесъобразно и законосъобразно. Нашата червена линия е да не допуснем кражби, днес сме тук точно заради тази червена линия”.

Това заяви на пресконференцията на “Продължаваме промяната” вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Според Василев може да има различия какво е най-добре да се направи, как е най-добре да бъдат подпомогнати българските граждани и българските фирми, как е най-целесъобразно да се разходва ресурсът, който държавата събира от гражданите, но не може да има различния по това, че не трябва да се допускат кражби и по това, че трябва да се упражнява ефективен контрол върху всеки лев държавна пара, предаде БНТ.

“Няма как да допуснем обществени поръчки, които не са на най-ниска цена, а съдържат компонент есе колко добре пълним дупки. Това се правеше в едно друго управление, няма да се прави в нашето управление. Слави Трифонов е предубеден и с предубеждение не може да се спори”, допълни Асен Василев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here