fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:13

Асен Василев: Нито един пенсионер няма да е под линията на бедност

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Добавката от 60 лв. плюс увеличението на пенсиите от 25 декември т.г. ще гарантират, че няма да има нито един пенсионер под линията на бедност и възрастните хора няма да получават по-малко средства от тези, които взимат в момента. Това каза министърът на финансите Асен Василев в Народното събрание.

По предложение на Министерски съвет в четвъртък парламентът одобри преразпределянето на 1.2 млрд. лв. допълнителни данъчни приходи в бюджета за 2021 г. По-голямата част от средствата ще бъдат дадени за добавки към пенсиите, а останалата ще отиде за енергийни компенсации за бизнеса заради високите цени на тока и природния газ.

750 млн. лв. ще бъдат дадени за добавка от по 60 лв. месечно към пенсиите или сумите от пенсии на всеки пенсионер, считано от 1 януари догодина. Добавката ще е за всички пенсионери, независимо от размера на получаваната пенсия, и ще бъде изплащана в периода януари-юни 2022 г.

Гласувано беше също така 450 млн. лв. да отидат към бюджета на Министерството на енергетиката. С тях ще бъдат финансирани енергийните компенсации за бизнеса заради високите цени на тока и природния газ за първите 3 месеца на 2022 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img