fbpx
More

  Асен Василев: Кирил Петков ще бъде нашето предложение за премиер

  Една от първите задачи, с които партията ще се заеме, ако спечели доверието на избирателите, ще бъде преразглеждане на двата органа - КПКОНПИ и прокуратурата.

  Кирил Петков ще бъде кандидатурата за министър-председател, ако „Продължаваме промяната“ получат мандат за съставяне на правителство.

  Това заяви съпредседателят на политическата формация Асен Василев пред Nova. По думите му партията е отворена за разговори с почти всички политически формации, но корупцията е разделителната линия между “Продължаваме промяната” и ГЕРБ.

  Той заяви, че вижда себе си като най-полезен във финансовото ведомство.

  Една от първите задачи, с които партията ще се заеме, ако спечели доверието на избирателите, ще бъде преразглеждане на двата органа- КПКОНПИ и Прокуратурата.

  “Всички безобразни кражби, под една или друга форма, са свързани с ГЕРБ и ДПС. Не признават грешките си нито за инхаус поръчките за “Хемус”, нито за тройната цена, на която се строят язовирите, нито за административната сграда в София Тех Парк. Няма пари обаче за детска болница”, коментира Василев и добави, че отворени за разговори от ПП биха могли да са  с “Да, България” и ИБГНИ. 

  снимка: “Демократична България”

  “ДБ също се борят срещу корупционния модел в страната. Имаме различия обаче около икономическите политики. Подкрепихме и две различни кандидат-президентски двойки. Ние се позиционираме категорично в центъра. Хората, които ни подкрепят, имат по-различна визия, от тези, които подкрепят “Демократична България”, каза още той.