fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:42

Асен Василев към Росица Велкова: Не излязохме на международните пазари заради дълговата криза

Тя благодари на бившия министър за съвместната работа и обяви, че приоритет номер едно за нея ще бъде осигуряването на средства за вота и бюджета

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Служебният министър на финансите Росица Велкова обяви, че до края на годината ще се използват възможностите за дългово финансиране и от вътрешния, и от външните пазари, след като прие поста от Асен Василев. Той коментира дълговата политика на министерството:

“Имаше прозорец за излизане на международните пазари и пълна подготовка за излизане, след което банките-консултанти ни посъветваха да не излизаме на пазара, тъй като ликвидността е изчерпана поради международната криза”.

Росица Велкова благодари на Василев за съвместната работа и обяви, че приоритет номер едно за нея ще бъде осигуряването на средства за предсрочния вот и изпълнението на държавния бюджет. Министерството ще подготви и базов бюджет 2023, който след това редовното правителство да изпълни с политики.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img