„Това, което чувам от вас, не е предложение как по-добре да се управлява кризата, нито как хората ударени от инфлацията да бъдат защитени. Чувам популистки доводи и икономическа философия, която – ако трябва да обобщя с едно изречение е: “Да го духат бедните!” Извинявам се за грубия език. Това е вашата икономическа философия, която вие проповядвате – да не вдигаме пенсиите, защото щяла да се вдигне инфлацията.“

Това заяви министърът на финансите Асен Василев от парламентарната трибуна по време на дебатите за вота на недоверие към правителството, предаде БТА.

Василев коментира, че предложението да се намали бюджетният дефицит би означавало да няма средства нито за бизнеса, за учителите, за лекарите, за инвестициите.

„Такава икономическа политика това правителство няма да води. Вие я водите в последните 12 години и в резултат постигнахме най-голямото разделение между бедни и богати в Европа. Коефициентът на неравенство нарасна от 30 на 40%. Това е, което заварвам в тази държава, това е причината 400 хиляди човека да напуснат страната и да си търсят препитанието в друга държава, защото политиката, която вие провеждахте в последните 12 години, бе насочена към това богатите да стават по-богати, а бедните да станат по-бедни“, заяви Василев.

Заради нецензурните думи в определянето на финансовата политика, водена от ГЕРБ в последните 12 години, водещият заседанието Мирослав Иванов отправи устна бележка към вицепремиера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here