Вицепремиерът Асен Василев предприе нова атака срещу ДПС. След размяна на остри реплики и обвинения между него и председателя на Движението Мустафа Карадайъ депутатите излязоха в кратка почивка. След завръщането на народните представители Василев отново взе думата, за да отчете направеното от правителството за бедните и отдалечени райони.  

Финансовият министър се похвали, че кабинетът е договорил в Плана за възстановяване да има хеликоптерна спешна помощ и в европейските програми задължително условие половината пари да отидат за Северна България и обърна внимание, че гласоподавателите на ДПС живеят в едни от най-бедните райони в страната. 

Снимка: NewsONE

“За 32 години това, което ДПС направи за тези хора, е да направи Делян Пеевски най-богатия човек в държавата и да построи палата на Доган в Росенец, заяви той и предизвика нов взрив от аплодисменти, викове и тропане но банките. 

Йордан Цонев от ДПС призова председателстващия заседанието Кристиан Вигенин да не позволява на министри да тропат по катедрата на Народното събрание. “Ще чуете толкова тежки обвинения в корупция към вас и ще се постараем да ги докажем”, закани се Цонев. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here