fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 03:15

Арсенал спира работа за месец заради скъпия ток

Дружеството планира да възстанови работа на 11 февруари

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От 17 януари 2022 г. военнопромишленият завод “Арсенал” в Казанлък преустановява работа, а служителите му излизат в платен годишен отпуск. Това ще продължи до 11 февруари, а дружеството определи причините за това решение като “комплексни”.

Генералният директор на “Арсенал” АД Николай Ибушев заяви, че основните фактори за въвеждане на мерките са поскъпването на енергоносителите и суровините; силното поскъпване на металите на международните пазари, пикът на Омикрон и наличието на заболели от коронавирус в дружеството.

При изявено желание от работника или служителя се разрешава ползването на неплатен отпуск, с признаване на трудов и осигурителен стаж. На ползвалите неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж ще бъдат предоставени ваучери за храна и здравноосигурителни вноски за сметка на работодателя. При неотложна производствена необходимост на цехове, звена и участъци ще бъдат изготвени и утвърдени списъци за работа.

Предприетите действия са съгласувани между ръководството на “Арсенал” и двете синдикални организации в предприятието – КНСБ и КТ “Подкрепа”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img