fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 14:36

Армията ни провежда учения, военна техника ще се придвижва в страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Предстои придвижване на личен състав и военна техника по пътната инфраструктура на страната във връзка с провежданите учения на Българската армия. Това съобщават от Министерството на отбраната.

Планирана е полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана, която е започнала на 6 март и ще продължи до 18 март. 

За целта ще се извърши придвижване на личен състав и техника по републиканската пътна инфраструктура на страната и с железопътен транспорт.

На 13 март придвижването по пътната инфраструктура ще бъде по маршрути от градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Благоевград, Враца и Смолян през Хасково до полигон “Корен”. 

На 18 и 19 март след завършване на полевата подготовка ще се извърши придвижване на военнослужещите с участвалата военна техника обратно по посочените маршрути по пътната инфраструктура и с железопътен транспорт. 

От МО съобщават още, че формирования от Съвместното командване на специалните сили (СКСО) до края на март ще провеждат стандартна полева подготовка на ротационен принцип в Учебния тренировъчен комплекс “Црънча”. 

Техника на СКСО ще се придвижва по републиканската пътна мрежа всеки понеделник и петък от Пловдив до Црънча и обратно.

В съответствие с предварителен полетен план до 18 март се предвиждат полети на вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа от Румъния до учебен полигон “Ново село” и обратно. 

Снимка: Pixabay

Полетите ще бъдат изпълнявани в рамките на съвместната българо-американска подготовка “Joint Training” на учебен полигон “Ново село”, посочват още от военното министерство.

Тя се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина. 

Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в подготовката на ротационен принцип. 

В “Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, отбелязват от МО.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img