2.12.2022 | петък | 01:29

Установен е теч на гориво преди злополучната катастрофа на „Струма“

Публикувано:

Сподели поста:

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова съобщи, че след извършените проверки е установено, че на 300 метра преди трагичната катастрофа, в която загинаха 45 души, е имало теч на гориво и пушек. И добави, че в деня на катастрофата е възложила проверка и докладът е готов.

Намаляват максималната скорост във фаталния участък от “Струма” | NewsONE

„Мястото всъщност не било магистрала „Струма“, а подобрение на път Е79, на което разрешената скорост е 90 километра в час“, обясни тя пред NOVA.

Министърът обяви, че 2 фирми е трябвало да подновят пътната маркировка през летните месеци, тъй като това е най-голямата слабост на участъка. Те обаче закъсняват с 6 месеца, за което два пъти са били санкционирани.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху