fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:02:52
петък | 27.05.2022 | 09:02:52
15.8 C
София

Арх. Бойко Кадинов напусна министерството на културата

Мотивите на зам.-министъра са липсата на реформи и невъзможността да бъде променен Законът за културното наследство

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков днес от длъжността заместник-министър на културата е освободен Бойко Кадинов.

Той напуска поста по собствено желание. Арх. Кадинов е подал оставката си ден преди публикуването на видеото на културния министър, което породи редица коментари в социалните мрежи.

Мотивите на зам.-министъра са липсата на реформи и невъзможността да бъде променен Законът за културното наследство. Според него в лицето на министър Атанас Атанасов липсва воля за това.

Арх Кадинов определи като притеснителен факт и конкурсът за избор на нов директор на Народния театър заради, който Мариус Донкин поиска оставката на Атанасов. А причината е непрозрачността на процедурата.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук