fbpx
More

  Арестуваха бившия президент на Молдова Игор Додон

  Зам.-председателят на Социалистическата партия в Молдова Влад Батринча определи действията на разследващите като "политически мотивирани" и "проява на лоялност" към прозападно ориентирания президент Мая Санду

  Полицията в Молдова арестува бившия президент на страната и лидер на проруска опозиционна Социалистическата партия Игор Додон по обвинения в корупция.

  Информацията беше потвърдена от властите в страната.

  При ареста на Додон е бил извършен обиск на дома му, както и на офиса му.  От прокуратурата на страната излязоха със съобщение, според което на бившия молдовски президент са повдигнати обвинения в корупция и измяна.

  От партията на Додон обвиниха управляващите в политическа саморазправа с опозицията.

  Зам.-председателят на Социалистическата партия в Молдова Влад Батринча определи действията на разследващите като “политически мотивирани” и “проява на лоялност” към прозападно ориентирания президент Мая Санду, която бе избрана на мястото на Додон през 2020 г.

  Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази притесненията си от задържането на Додон и призова молдовските власти да зачитат правата му, съобщава РИА Новости.