fbpx
More

  Арестант в Италия избра затвора пред жена си

  Мъжът бил под домашен арест, но доброволно поискал да отиде зад решетките

  Албанец, поставен под домашен арест в Италия, поиска да бъде вкаран в затвора, за да бъде далече от съпругата си. Той се появил в полицейски участък с тази необичайна молба и изненадал униформените, съобщава италианската полиция.

  30-годишният албански гражданин, който живее в Гуидония Монтечело, близо до Рим, мотивирал искането си с това, че “вече не може да се справи с принудителното стоене в къщи със съпругата си”, се казва в изявление на карабинерите в град Тиволи.

  “Обезпокоен от ситуацията, той искаше да избяга, да отиде пред съда и да поиска да излежи присъдата си зад решетките“, казват карабинерите.

  Мъжът е бил поставен под домашен арест преди няколко месеца за престъпления, свързани с наркотици и са му оставали още няколко години от присъдата, обяснява капитан Франческо Джакомо.

  “Той каза, че животът му се е превърнал в ад и вече не може да издържа, затова иска да влезе в затвора”, посочва полицаят.

  Когато отишъл при карабинерите, мъжът бил арестуван за нарушаване на домашния арест и съдебните органи наредили в крайна сметка да бъде изпратен в затвора. Така, желанието му да попадне зад решетките било изпълнено.