fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:55:26
петък | 20.05.2022 | 06:55:26
5.7 C
София

АПИ обяви обществени поръчки за ремонт и поддръжка на републиканските пътища за 2.3 млрд. лева за следващите 3 години

Поддържането на автомагистралите "Хемус", "Тракия", "Марица" и "Струма" през следващите три години прогнозно ще струва 418 852 500 лв. без ДДС

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Агенцията “Пътна инфраструктура” (АПИ) обяви обществените поръчки за избор на изпълнители за поддържане на републиканските пътища за следващите 3 години, съобщиха от пътната агенция.

Обществените поръчки са за поддържане на автомагистралите “Хемус”, “Тракия”, “Струма” и “Марица”, както и за пътната мрежа в шестте района за планиране – Северозападен, Северен централен район, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район. Дейностите на обществените поръчки ще се финансират от държавния бюджет и в съответствие с разчетените в бюджета на АПИ средства за всяка година. 

Поддържането на автомагистралите “Хемус”, “Тракия”, “Марица” и “Струма” през следващите три години прогнозно ще струва 418 852 500 лв. без ДДС. 

Сумата е разпределена за над 104 км от магистрала “Хемус” на територията на областните пътни управления София и Ловеч, с прогнозна стойност 75 392 500 лв. без ДДС. За участъка на територията на ОПУ-Шумен и ОПУ-Варна индикативната стойност е 52 млн. лв. без ДДС. Дължината на отсечката е 111 км. 

За цялата дължина на магистрала “Тракия” – близо 407 км, които преминават през територията на областните пътни управления София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, прогнозната стойност за трите години е 183 960 000 лв. без ДДС.

За тригодишната поддръжка на 135-те км от магистрала “Марица” прогнозната стойност е 72 250 000 лв. без ДДС. Магистралата е на територията на ОПУ-Стара Загора и ОПУ-Хасково.

За поддържането на автомагистрала “Струма” в участъка от тунел “Блатино” до Кулата на територията на ОПУ-Кюстендил и ОПУ-Благоевград прогнозната стойност е 35 250 000 лв. без ДДС. Дължината на отсечката е над 98 км. За поддържането на 56-километровия участък от София до тунел “Блатино” е сключен договор с изпълнителя, избран в тръжна процедура за срок от 5 месеца. 

Изпълнителите ще осигуряват дейностите по поддържането на републиканските пътища – текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации. В текущия ремонт е предвидено отстраняване на отделни повреди по пътното платно, възстановяване на разрушени отводнителни съоръжения, ремонт на пукнатини и неравности по пътното платно, запълване на фуги на пътни съоръжения, укрепване на откоси, профилиране и оформяне на банкети, почистване на малки свлачища, срутища и наноси, ежемесечно почистване на битови отпадъци в обхвата на автомагистралния участък и др., допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук