2.12.2022 | петък | 00:39

АПИ: Готови сме за зимата

Публикувано:

Сподели поста:

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) е подготвена за поддържането на републиканските пътища през зимата. Материалите и техниката са налични и проверени. При интензивен снеговалеж движението на автомобили временно ще бъде спирано, а тежкотоварните автомобили ще бъдат отбивани от пътното платно, това съобщи за БНР инж. Даниел Иваничков – директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.

„Към момента готовността относно материали е 52%, за да бъда точен съизмеримо средно за цялата страна. Необходима техника, която е над 2500 броя специализирани автомобили за почистване, е проверена. На 50% е оборудвана с необходимите гребла и разпръсквачи. Другите 50% са налични“, каза инж. Иваничков.

По повод прекратените от правителството обществени поръчки за 100 млн. лева за зимно поддържане той коментира, че причините са различни, но фирмите имат готовност за изпълнение на зимното поддържане.

„За всеки един изпълнител провеждаме необходимите разговори и сме в процес на изготвяне на споразумения, така че да може зимното поддържане да бъде обезпечено. Всички изпълнители в момента са декларирали готовност да излязат и да изпълняват задълженията си съгласно договорите. Парите за зимно поддържане са налични“.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
1.6 ° C
2.8 °
0.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
чт
2 °
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху