fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 10:11:54
петък | 27.05.2022 | 10:11:54
15.8 C
София

Антониу Гутериш е “ужасен” от бомбардировката на училище в Източна Украйна

60 души, укриващи се в сградата в украинското село Билохоривка, са загинали при руската бомбардировка по сградата в събота

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е “ужасен” от бомбардировката на училище в Източна Украйна, при която по думите на президента Володимир Зеленски са били убити 60 души, предадоха световните агенции.

60 души, укриващи се в училище в украинското село Билохоривка, са загинали при руската бомбардировка по сградата в събота, съобщи късно снощи украинският президент.

Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар на ООН, посочи, че Гутериш за пореден път повтаря, че цивилните и гражданската инфраструктура трябва да бъдат пощадени съгласно международното право.

Тази война трябва да свърши, трябва да бъде установен мир съобразно с Устава на ООН и международното право. ООН и международните партньори в Украйна ще продължат да подкрепят онези, животът на които е бил разбит от войната, посочи Дюжарик.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук