fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:46

Антоанета Цонева: Ако “Демократична България” получи мандата, ще преговаря върху конкретни задачи с досегашните партньори

Една много ясна програма с много ясни задачи и конкретни срокове би вдигнала много темпото на работа, допълни Цонева

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Демократична България” ще преговаря с всички партньори от досегашното управление, ако получат третия мандат. Формулата на успеха за съставяне на правителство с третия мандат е диалог, търпение и научени уроци от допуснатите грешки, заяви Антоанета Цонева от “Демократична България”.

“Трябва да си дадем ясна сметка, че е наложително да се коригират съществуващите дефицити. Да се структурира добре процесът по взимането на решения, комуникацията между партньорите в управлението и да има ясен план – управленската програма между трите формации за първия мандат е много добра, към нея може да бъдат добавени и още неща”, заяви тя.

“Стратегията, която следва да приемем, трябва да отговаря на нуждите на времето – имаме тежки кризи: война на няколкостотин километра, енергийна криза, продоволствена криза в международен план. Отговорът на тези задачи е търсене и взимане на решения и тук трябва разграничение – червени линии срещу решения. Четвърти предсрочни избори не са силно решение”, изтъкна тя.

Цонева допълни, че една много ясна програма с много ясни задачи и конкретни срокове би вдигнала много темпото на работа.

“Ние имаме нужда от по-високо темпо. Имаме и много голяма степен на готовност и затова не искаме да прекъсваме процеса. Съдебната реформа, например – някои закони вече са внесени, други са публикувани за обществено обсъждане. Има и други законопроекти, които засягат живота на хиляди хора. Всички тези неща са възможни да се случат, ако вдигнем темпото, повишим ефективността във взаимодействието и ясно и ефективно комуникираме с обществото защо правим едно или друго”, подчерта тя.

Антоанета Цонева беше категорична, че от “Демократична България” не търсят и няма да допуснат разговор за съвместно управление с ГЕРБ. Отрече и обвиненията за влияние на американския посланик върху политическата формация. Уточни, обаче, че когато е необходимо парламентът да вземе на решение, за което се изисква мнозинство от две трети – като изборът на Инспекторат и членове на ВСС, например, тогава и опозицията ще трябва да се включи.

Цонева определи петорната експертиза на снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за която говори чешкия евродепутат Томаш Здеховски, като лошо скроен ПР.

“Няма такава експертиза за снимките от спалнята. Това е доста зле скроена ПР акция с участието на евпродепутат от ЕНП”, изтъкна тя.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img