fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 19:07

Анна Заркова: Радев ще спечели още на първия тур

Инициативният комитет, който издига Радев и Йотова за втори мандат, внесе 4275 подписа в Централната избирателна комисия

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

4 275 подписа внесе инициативният комитет, който издига президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат, в Централната избирателна комисия. Подписите внесоха съпредседателите на комитета Анна Заркова, д-р Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов, както и част от членовете му. Трима от тях споделиха мотивите си да подкрепят кандидат-президентската двойка.

Снимка: Владимир Христовски

„Аз лично ги подкрепих, защото те ни обединиха. Обединиха нас, българите, в борбата ни за справедливост, за отстояване на демократичните ценности и за държавност. Те показаха и показват, че един политик може и трябва да бъде държавник. И на трето място ги подкрепих, защото те изпълняват своя висш човешки дълг – работа за родината и народа си“, каза тя.

Анна Заркова заяви, че Радев е нещо различно и ни дава надежда.  

„Отново всички българи сме призвани да направим своя избор. Ние уважаваме всички хора, които са дръзнали да се кандидатират за държавен глава, обаче сме твърдо убедени, че преди 5 г. ние избрахме един достоен и смел президент и бихме искали да имаме такъв президент и в останалите 5 години. Радев застана до своя народ, когато народът излезе на площадите и поиска една по-справедлива България. Той води много битки за нас. Наш ред е да застанем зад него сега, защото никой не може да направи нищо сам. Ето, днес с колегите заставаме зад тях. Вярваме им и им желаем успех“, подчерта  Заркова.

От своя старана Йордан Камджалов коментира, че България повече отвсякога има нужда от стабилност.

„Освен това, аз много харесвам човешките качества на Радев. Мисля, че имаме нужда от хуманен президент и хуманност изобщо в българското пространство. За мен лично това е приоритет“, каза той.

В отговор на журналистически въпрос, д-р Цветеслава Гълъбова обясни, че кандидатите им ще водят положителна кампания и няма да замерят с компромати, като при нападки ще отвръщат, но в рамките на добрия тон.

„Те дадоха нов тон на политиката и ще продължат да го спазват“, заяви тя и добави, че няма защо студентската общност да бъде разделена.

По думите на Анна Заркова този път няма нужда да гласуваме за най-малкото зло, защото имаме нещо различно.

„Сега имаме шанс на тези избори не за възмездие, а за подкрепа. Не защото сме отчаяни или обезверени, а защото имаме надежда. Не от няма накъде, а защото Радев заедно с Йотова ни показаха накъде – към един свят, където властта работи според правилата, а не правилата се правят според властта“, посочи тя.  

Заркова е убедена още, че очакват победа още на първия тур.

„Залогът на тези избори е голям. Разделителната линия тук не е между партиите и партийците, тя е между клиентелата на корупцията и между нейните противници. Тук победата е предизвестена. Победата е на страната на българите, които си искат държавата. Въпросът е да не я бавим“, добави още тя.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here