fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:43

Анкара готви споразумение за горивата, подобно на това за украинското зърно

То ще помогне за решаването на глобалната енергийна криза

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Турция работи по споразумение за горивата, като това за износа на украинско зърно. Това заяви турският министър на отбраната Хулуси Акар в интервю за арабския телевизионен канал “Ал Джазира”.

По думите му споразумението, за което става дума, ще помогне за решаването на глобалната енергийна криза, но други подробности за подготвяния документ засега не се съобщават.

Министърът на отбраната на Турция също така е отбелязал, че страната му работи над планове за безопасен транспорт на зърно от украинските пристанища. Той е потвърдил, че корабите, които ще превозват продоволствията, ще преминават през инспекция от страна на представители на Русия, Турция, Украйна и ООН, за да не бъде допусната контрабанда на оръжия и да се изключат провокации.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img