fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:34

Ангела Меркел: Повече няма да се занимавам с политика

Тя ще изпълнява задълженията си до сформирането на ново правителство

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел потвърди, че не възнамерява повече да се занимава с политика, след като напусне поста.

“Вече казах, че първо ще си почина известно време, а след това ще видим какво ще ми хрумне”, каза тя в интервю за “Дойче веле” и отбеляза, че ще редува “четене и спане”.

“Мисля, че други планове ще се появят по-късно. Просто през годините бях напълно съсредоточена върху програмата, която ми беше възложена, и винаги трябваше да съм нащрек”, отбеляза изпълняващият длъжността канцлер.

Според нея “една от задачите на правителствения ръководител е да реагира незабавно, ако нещо се случи”.

Тя призна, че “това е едно от последните ѝ интервюта” като ръководител на правителството.

“Разбира се, ще бъда малко тъжна, защото работата ми винаги е била и все още е удоволствие”, каза Меркел.

В същото време тя заяви, че трябва да “остане усърдна до последния си ден на поста”. Меркел призна и че има хора, които не са много доволни от нейната политика.

Изпълняващата длъжността канцлер подчерта, че в преговорите, включително с правителствените ръководители на приятелски държави, винаги е действала с оглед на интересите на Германия, съобщава БНР.

Позовавайки се на основните правила на политиката, тя продължи, че “изкуството да се прави политика се състои, наред с други неща, в това да не се правят твърде много предварителни планове и да не се поемат твърде много ангажименти, които по-късно трябва да се отменят.

На въпроса откъде черпи енергия, изпълняващата длъжността канцлер отговори, че я черпи от “природата, от работата в градината, понякога просто от възможността да се изключи”.

Меркел ще изпълнява задълженията си до сформирането на ново правителство. Очаква се наследникът на Меркел на поста канцлер да бъде избран в началото на декември.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img