fbpx
More

  Ангел Джамбазки: “Просто Киро” насърчава натиска на ЕС за РСМ

  Всеки ден въртят, сучат и измислят някаква глупост, написа в социалната мрежа съпредседателят на ВМРО

  „Към днешна дата е налице огромен натиск от страна на ЕС към България да подкрепи членство на Северна Македония в общността. Очевидно е, че европейските ми колеги са решили да минат по най-тънката лайсна. Това е така, защото те са свикнали българските правителства да бъдат мекушави и безгръбначни и затова се опитват всячески да ни принудят да отстъпим без никакви реални действия от страна на Скопие.“

  Това написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки.

  „Този натиск работи. Работи, защото българската власт в лицето на Просто Киро не само се поддава, но и абсолютно го насърчава. Всеки ден въртят, сучат и измислят някаква глупост. Целият мисловен кръг около управлението панически търси нещо, с което да излъже българските граждани.

  Всъщност голямата мантра с т.нар. българско вето за членството на Северна Македония в ЕС не съществува. Чисто и просто има несъгласие от страна на България за провеждането на първата междуправителствена конференция. И това несъгласие идва заради неизпълнението на Договора за добросъседство от страна на Скопие. Ясно и просто е, когато този договор започне да се спазва, няма да има никакви пречки за европейския път на страната,“ написа още Джамбазки.