fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:09:05
четвъртък | 26.05.2022 | 20:09:06
26.8 C
София

Андрей Гюров: В последните дни виждаме отказ от отговорно поведение и кампания за провал на управлението

Това заяви в декларация председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В последните дни виждаме отказ от отговорно поведение и целенасочена кампания, която цели да провали управлението. Това заяви в декларация председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров. Той посочи, че има опит за промяна на дневния ред на обществото.

„В текущия обществен дебат настоящата опозиция се опитва да замете идеята как се стигна до това управление и защо хората поискаха промяната“, смята Гюров. По думите му, сред важните теми са: връщането на справедливостта, на самочувствието на гражданите, осигуряването на достойни доходи.

Гюров коментира, че управлението се е сблъскало с „множество кризи“, част от които – наследени. Той отбеляза Ковид пандемията, енергийната криза и войната в Украйна. Депутатът увери, че въпреки трудностите, управляващите няма да се отметнат от дневния ред, който включва борбата с корупцията, реформа в съдебната система, модернизация на армията, развитие на образованието, повишаване на заплащането на медицинските специалисти, по-активна роля на България в Европейския съюз и на Балканите. „Основната червена линия е отстояването на интересите на българските граждани“, подчерта Гюров.

Депутатът каза, че още утре ще се пристъпи към закриване на спецсъда и спецпрокурата. По думите на Гюров, контролът върху отпускането на публични средства за пътната поддръжка е важен, защото „това са парите на нашите данъкоплатци“.

„Обръщаме се към всички български граждани, за да напомним защо изобщо влязохме в политиката, защо поехме управлението, защо не се отказваме в турбулентни времена, когато срещаме съпротива и саботажи на всяка крачка от пътя си“, продължи изказването си Гюров. И обобщи: Защото зад нас стоят интересите на българските граждани, които отказаха да бъдат безобразно крадени, които отказаха да бъдат лъгани, да бъдат заложници на „корупционни интереси“.

„ПП е национално отговорна формация с държавническо поведение, поела ангажимент пред българските граждани за прозрачност, принципно управление и нетърпимост към корупцията“, посочи в края на декларацията от парламентарната трибуна Гюров, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук