fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:41:30
петък | 20.05.2022 | 06:41:30
5.7 C
София

Андрей Гюров: Работим по механизъм, позволяващ вземане на решения при противоречия в коалицията

По думите му този механизъм ще позволи дори и при различия да не се стига до сблъсък на мнения в парламентарната зала

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Работим по механизъм, който да ни позволява да взимаме решения, когато има противоречия в коалицията, преди да стигнем до пленарната зала. Това каза Андрей Гюров, председател на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ за Българското национално радио. 

По думите му този механизъм ще позволи дори и при различия да не се стига до сблъсък на мнения в парламентарната зала. Не е тайна, че в коалицията има разногласия и различни позиции по много теми, но не се е стигнало до разклащане на управлението, допълни той. Механизмът би работил добре с цел да предпазва коалицията от взимане на неправилни решения, добави Гюров. По думите му това не би било насочено срещу конкретен коалиционен партньор. Както спомена и премиерът Кирил Петков, ние сме дошли в управлението, за да постигнем целите, които сме си поставили и да правим правилните неща, каза още Гюров. 

На този етап не се готвим за предсрочни избори, увери Гюров. Ние силно вярваме, че промяната може да дойде от всеки от нас и затова учредяването на партията е възможност да приобщим гражданското общество и да му дадем силата за промяната, коментира Гюров учредяването на партията “Продължаваме Промяната”.  

В отговор на въпрос дали има компромисно решение за нов управител на Българската народна банка Гюров каза, че в момента нямат компромисна фигура. Има желание една такава фигура да бъде извън парламентарните групи, за да се премахнат съмненията за политическа обвързаност, добави Гюров. На въпрос дали е възможно да бъде той, Гюров каза, че не мисли, че на този етап е повдиган този въпрос, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук