fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:58:20
петък | 27.05.2022 | 08:58:20
15.8 C
София

Андрей Гюров: Няма да има шоково поскъпване след мораториума

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Няма да се стигне до шоково поскъпване след падането на мораториума. Това е временно задържане, докато регулаторът влезе в своята истинска роля и се вземат необходимите решения да не се налага шоково повишаване на цените, заяви Гюров. Това каза председателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната” Андрей Гюров.

“Целта на това решение беше да задържим цените на тока, така че хората да не изпитат шок още следващата седмица. И да дадем достатъчно време – седмица, две или три, на правителството да предприеме необходимите мерки за компенсиране на различните участници в този процес”, допълни председателят на ПГ на ПП.

“Не мисля, че имаше някакво подвеждане. Смятам, че просто Десислава Атанасова, в нейното изказване, направи грешка, като каза 1 януари 2021 г. Съответно това не беше чуто от хората в залата, след като всички гласуваха в една посока”, коментира Гюров пред NOVA причината за прегласуването на мораториума.

За приоритетите на новата власт, той уточни, че на първо място това е закриването на Специализираните съд и прокуратура.

“Това са ангажименти в посока промяна и провеждане на една дълбока съдебна реформа”, посочи Гюров и допълни, че другата важна задача е бюджетът за следващата година.

“Никога не съм планувал да влизам в политиката. Един ден ми се обади Кирил Петков и ми каза: “Тръгнали сме да променяме държавата, да зададем нова посока и ни трябват хора като теб. Би ли се съгласил да оглавиш листата в Благоевград?”, разказа председателят на ПГ на “Продължаваме промяната”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук