28.11.2022 | понеделник | 03:08

Андрей Гюров: Няма да има шоково поскъпване след мораториума

Публикувано:

Сподели поста:

Няма да се стигне до шоково поскъпване след падането на мораториума. Това е временно задържане, докато регулаторът влезе в своята истинска роля и се вземат необходимите решения да не се налага шоково повишаване на цените, заяви Гюров. Това каза председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

„Целта на това решение беше да задържим цените на тока, така че хората да не изпитат шок още следващата седмица. И да дадем достатъчно време – седмица, две или три, на правителството да предприеме необходимите мерки за компенсиране на различните участници в този процес“, допълни председателят на ПГ на ПП.

„Не мисля, че имаше някакво подвеждане. Смятам, че просто Десислава Атанасова, в нейното изказване, направи грешка, като каза 1 януари 2021 г. Съответно това не беше чуто от хората в залата, след като всички гласуваха в една посока“, коментира Гюров пред NOVA причината за прегласуването на мораториума.

За приоритетите на новата власт, той уточни, че на първо място това е закриването на Специализираните съд и прокуратура.

„Това са ангажименти в посока промяна и провеждане на една дълбока съдебна реформа“, посочи Гюров и допълни, че другата важна задача е бюджетът за следващата година.

„Никога не съм планувал да влизам в политиката. Един ден ми се обади Кирил Петков и ми каза: „Тръгнали сме да променяме държавата, да зададем нова посока и ни трябват хора като теб. Би ли се съгласил да оглавиш листата в Благоевград?“, разказа председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...