“Очевидно има някакво напрежение, след като има напуснали министри. Поддържаме контакт с останалите коалиционни партньори, очакваме информация от Министерския съвет и по-късно Изпълнителният съвет на “Продължаваме Промяната” ще излезе с декларация.“

Това коментира председателят на ПГ на “Продължаваме Промяната” Андрей Гюров на журналистически въпрос в парламента дали отношенията в управляващата коалиция са напрегнати. Поводът беше информацията, че трима от министрите на партия “Има такъв народ” (ИТН) са напуснали днешното заседание на Министерския съвет (МС), на което кабинетът обсъжда актуализацията на бюджета.

„Както виждате, не ние напуснахме МС, не ние имаме претенции за средства, които има или няма в бюджета, така че трябва да съберем информацията и тогава да можем да ви отговорим,“ коментира още председателят на ПГ на “Продължаваме Промяната”, предаде БТА.

„От наша страна взимаме всички мерки да върви комуникацията, защото от 1 юли искаме да има увеличение на пенсиите, което изисква много строг график на приемане на актуализацията през комисии и през пленарна зала,“ допълни той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here