28.11.2022 | понеделник | 03:17

Проф. Анастас Герджиков: Надявам се България да се събуди успокоена и различна утре

Публикувано:

Сподели поста:

Кандидатът за президент Анастас Герджиков гласува на изборите 2 в 1 и призова политическите партии да положат огромни усилия за съставянето на работещ парламент и редовен кабинет още утре.

„Надявам се България да се събуди спокойна, различна и щастлива в утрешния ден. Тази сутрин служебният премиер допусна фройдистка грешка и каза, че България има нужда от служебно правителство. Не, г-н Янев, има нужда от редовно правителство. Всички българи го виждат и искат това. Време е и политиците да го разберат“, заяви проф. Герджиков на излизане от изборната секция.

Снимка: NewsOne

Според него думи решаването на ценовата, здравна и икономическа кризи минава през справянето с политическата. Що се отнася до шансовете му да спечели изборите, Анастасов беше лаконичен:

Снимка: NewsOne

„Казах от самото начало, че не смятам да се кандидатирам, ако нямам шансове за победа!“

Кандидатът за президент не се ангажира да прогнозира изборните резултати и ги определи като „нещо много относително“. На въпрос как гледа на решението на ЦИК да брои 100% от разписките, Герджиков заяви, че комисията е показала загриженост за това изборите да бъдат честни.

„Всички разчитаме на това, защото иначе ще се превърнем в държава от друг тип, каквато не искаме да бъдем“, завърши Герджиков.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...