fbpx
More

  Проф. Анастас Герджиков: Надявам се България да се събуди успокоена и различна утре

  Кандидатът за президент поиска от политиците работа по съставянето на стабилен парламент и правителство още от утре

  Кандидатът за президент Анастас Герджиков гласува на изборите 2 в 1 и призова политическите партии да положат огромни усилия за съставянето на работещ парламент и редовен кабинет още утре.

  “Надявам се България да се събуди спокойна, различна и щастлива в утрешния ден. Тази сутрин служебният премиер допусна фройдистка грешка и каза, че България има нужда от служебно правителство. Не, г-н Янев, има нужда от редовно правителство. Всички българи го виждат и искат това. Време е и политиците да го разберат”, заяви проф. Герджиков на излизане от изборната секция.

  Снимка: NewsOne

  Според него думи решаването на ценовата, здравна и икономическа кризи минава през справянето с политическата. Що се отнася до шансовете му да спечели изборите, Анастасов беше лаконичен:

  Снимка: NewsOne

  “Казах от самото начало, че не смятам да се кандидатирам, ако нямам шансове за победа!”

  Кандидатът за президент не се ангажира да прогнозира изборните резултати и ги определи като “нещо много относително”. На въпрос как гледа на решението на ЦИК да брои 100% от разписките, Герджиков заяви, че комисията е показала загриженост за това изборите да бъдат честни.

  “Всички разчитаме на това, защото иначе ще се превърнем в държава от друг тип, каквато не искаме да бъдем”, завърши Герджиков.