fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:36:02
петък | 27.05.2022 | 03:36:02
17.8 C
София

Ана Бърнабич: Против санкциите срещу Русия сме, уважаваме териториалната цялост на Украйна

Тя отрече спекулациите в медиите, че вече е било договорено да бъдат наложени санкции срещу Русия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Белград води принципна външна политика, когато става въпрос за конфликта с Украйна, и е против въвеждането на санкции срещу Русия, каза сръбският премиер Ана Бърнабич пред сръбската национална телевизия Ер Те Ес.

Единствената ни принципна позиция в момента е, че сме против въвеждането на санкции срещу Руската федерация, както и че уважаваме териториалната цялост на Украйна и считаме за много неправилно нарушаването на териториалната й цялост, посочи Бърнабич.

Тя подчерта, че Сърбия не балансира що се отнася до конфликта в Украйна, а води напълно ясна външна политика на защитата на собствените си интереси.

“Всички, които сега спекулират дали новото правителство ще трябва да наложи санкции на Русия или не, дали ще трябва да решава на  коя от двете страни е, правят това вече  от девет години и  не се научиха, че само когато защитават интересите си, това не е избор между двете страни или балансиране, а провеждане на принципна външна политика и най-труден начин за водене на външна политика“, обясни премиерката.
 
Бърнабич отрече спекулациите в медиите, че вече е било договорено да бъдат  наложени санкции срещу Русия, допълва БТА.

“Нищо не е обещано, нищо не е договорено. Всичко, което казваме на нашите граждани, винаги казваме истината. Единствената ни принципна позиция в момента е позицията, приета от Съвета за национална сигурност, която беше потвърдена от правителството с приемането на заключение, че сме против въвеждането на санкции срещу Руската федерация, както и че уважаваме териториалната цялост на Украйна и считаме за много неправилно нарушаването на тази териториална цялост“, заяви Бърнабич.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук