fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 18:15:15
четвъртък | 26.05.2022 | 18:15:15
26.8 C
София

Американският президент Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис огласиха данъчните си декларации

Джо Байдън и съпругата му Джил са спечелили 610 702 долара през първата си година в Белия дом

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Американският президент Джо Байдън и съпругата му Джил са спечелили 610 702 долара през първата си година в Белия дом и са платили 150 439 долара федерални данъци върху доходите. Това представлява ставка от 24,6 процента за 2021 г., което е доста над средното ниво от около 14 процента, съобщава Асошиейтед прес.

Сумите са сходни на тези от декларациите на семейства Байдън от 2020 г., когато те са спечелили 607 336 долара по времето, когато той беше кандидат за президент. Тогава те са обявили ставка от 25,9 процента на федералния данък върху доходите.

Средният доход на домакинствата в САЩ през 2020 г. е бил 67 521 долара през 2020 г., според данни от преброяването.

И през двете години се отчита съществен спад спрямо приходите на семейство Байдън от 2019 г., когато те са били близо 1 милион долара, основно от продажби на книги, речи и преподавателските им позиции в Университета в Пенсилвания и Общинския колеж на Северна Вирджиния.

Джил Байдън все още преподава във Вирждиния.

Двойката е дарила 17 394 долара на десет различни благотворителни организации през 2021 г. Най-голямото дарение е било в размер на 5000 долара за Фондацията “Бо Байдън”, неправителствена организация, която се бори срещу насилието над деца и е кръстена на сина им Бо, който почина от рак на мозъка през 2015 г. на 46-годишна възраст.

За втора поредна година Байдън публикува данъчните си декларации от Белия дом, като по този начин възстанови традицията президентите да публикуват декларациите си, след като бившият президент Доналд Тръмп не го направи, отбелязва АП.

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис и съпругът й Дъглас Емхоф също са подали данъчни декларации за 2021 г. и декларации за доходите си в щатите Калифорния, Ню Йорк и в окръг Колумбия, посочва ДПА.

Снимка: Личен профил на Камала Харис във Фейсбук

Според Белия дом Харис и Емхоф, който е адвокат, са обявили доходи от около 1,66 милиона долара за 2021 г., върху които са платили данък от около 700 000 долара, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук