fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:32

САЩ отново са достъпни: Просълзени приятели и роднини посрещнаха свои близки на летищата

След дълга забрана, полетите към страната отново са пълни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Сълзи от радост и срещи, отлагани близо 20 месеца, белязаха първия ден, откакто САЩ вдигна забраната за пътувания на чужди граждани до страната. Семейства, които бяха принудително разделени заради противоепидемичните мерки наложени от Вашингтон, отново се прегърнаха на летищните терминали. Първите реакции при появата на гостите на летище “Кенеди” в Ню Йорк бяха бурни ръкопляскания.

В началото на 2020г. Съединените щати наложиха ограничения за пътуване на неамерикански граждани от над 30 държави, включително Великобритания и Европейския съюз. Считано от вчера, 8 ноември, те отново имат право да пътуват до страната, но при няколко условие – предоставен сертификат за завършен пълен цикъл на ваксинация и отрицателен тест, направен три дни преди полета.

САЩ е сред страните, които пострадаха най-сериозно от пандемията. В началото на септември беше констатиран ръст на хоспитализираните граждани в страната. В този момент ваксинационната кампания започна да набира инерция, като средно на ден се ваксинираха около 900 000 души.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img