fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:30

Алексей Навални бе признат от руски съд за виновен в измама, грозят  го още 13 години затвор

Според следствените власти в Русия Навални е злоупотребил с близо 2,7 милиона рубли - дарения за неговия Фонд за борба с корупцията

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Руски съд призна днес хвърления в затвора опозиционер Алексей Навални за виновен в измама и това значи, че той може да получи още 13 години лишаване от свобода, предаде Франс прес.

“Навални е извършил измама, тоест кражба на чуждо имущество от организирана група”, заяви съдийката Маргарита Котова, цитирана от кореспондент на АФП, присъстващ в залата. Котова прочете присъдата, постановена на изнесено заседание на съда в наказателната колония, където опозиционерът лежи вече около една година.

Навални е обвинен и в обида на съдията при гледане на дело за клевета срещу ветеран от Втората световна война, припомня ТАСС. Съдът засега не е дал отговор за вината на Навални в този случай. Наказанието му ще бъде определено в заключителната част от присъдата, след като съдът обобщи доказателствата по делото.

Освен това според следствените власти в Русия Навални е злоупотребил с близо 2,7 милиона рубли – дарения за неговия Фонд за борба с корупцията, припомня БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here