fbpx
20.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:04:34
петък | 27.05.2022 | 02:04:34
20.8 C
София

Александър Симов: СЕМ е паразитен орган

„Предишната ситуация беше ненормална“, заяви народният представител

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„СЕМ има нужда от реформа. Сега имаме шанс да поправим малко нещата. Поставям си въпроса дали в този си вид той е необходим – това е един паразитен орган, който не работи и в определени моменти служи като репресия върху определени медии, може да унищожи всеки с глоби.“ Това заяви народният представител Александър Симов от парламентарната трибуна, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„По никакъв начин не мога да приема ГЕРБ, която 12 години грубо кадрува в СЕМ, която слагаше кадри с дипломи 3.89, сега да ми държи моралната претенция за това какво ще се сложи“, каза още Симов във връзка с приемането на процедурни правила за предлагане на кандидати за членове на Съвета за електронни медии.

„При всички положения ще е по-добро, който и да сложим за член на СЕМ. Нещата малко ще се подобрят, защото предишната ситуация беше ненормална“, каза още депутатът от левицата.

По думите му реформа в обществените медии не просто не се е случила, а сме станали свидетели на това как обществените медии се превръщат в придатък на партия ГЕРБ.

„Видяхме обществена телевизия, която слугуваше на ГЕРБ по всякакъв начин. Сега това няма как да се случи“, категоричен бе той.

Според Александър Симов най-голямата сила на това мнозинство е, че вътре в него има сила – нещо, което при ГЕРБ никога не е имало.

„Ние знаем как да дискутираме помежду си, не сме съгласни винаги, но точно това е гаранцията, че демокрация сега ще има, а няма да има желязната кубинка, която видяхме преди“, заяви социалистът.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук