„Изборите са нормален и демократичен вариант и няма проблем това да е разрешението на кризата. Миналата година 3 пъти ходихме на парламентарни избори, които бяха подклаждани, че след тази поредица ще намерим решение на кризата. При нови избори и парламент с 8 партии няма как да получим по-голяма стабилност на управлението. Това означава, че трябва да опитаме да намерим подкрепа, за да продължим живота на правителството, и ако не успеем, тогава вече ще отидем на нови избори“.

Това каза депутатът Александър Симов в ефира на БНТ.

Социалистът определи предстоящата актуализация на бюджета като големия и важен въпрос пред управляващите.

„Дебатите по него ще ни подскажат какви процеси са възможни. Ако няма мнозинство за актуализацията, значи наистина няма смисъл повече да се продължава“, категоричен бе той и определи като дефектна логика поведението на ИТН да гласуват само за социалния пакет, защото по думите му именно другата част е тази, от която ще дойдат парите за социалните мерки в актуализацията.

„Тези, които са виждали в БСП критичния играч, не познават по никакъв начин историята на социалистите. Ние сме партията на здравия разум. Миналата година отново и отново повтаряхме, че България се нуждае от стабилно управление. Ние бяхме факторът, който казваше да се спрат кавгите и да седнем да се разберем с конкретни аргументи“, заяви народният представител по отношение поведението на социалистите.

„Важна е съдбата на държавата и няма как да хвърлим кърпата в окото на кризите, които наближават. В момента имаме нужда от работещ парламент. Както и г-жа Нинова каза – необходима е промяна в 20 закона, за да приемем Плана за устойчивост. Тръгнем ли на избори те ще създадат парламент с много партии, които може и да не се разберат и ще забавим развитието на България“, каза още Симов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here