fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:06

Александър Симов: ГЕРБ е партия – вампир

"Възраждане“ са проект на ГЕРБ, а близките връзки между ДПС и ИТН са очевадни, твърди той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“ГЕРБ е партия – вампир, изсмуква своите съюзници и живее от труповете им”. Това каза Александър Симов от БСП, визирайки предполагаема коалиция между хората на Бойко Борисов, ДПС, ИТН и “Възраждане”.

“Беше направен опит да бъде купена душата на БСП, но ние не играем в мръсните игрички на Бойко Борисов. Ако ГЕРБ са на единия полюс, ние сме на противоположния”, заяви той.

Симов коментира, че в случващото се вижда целенасочен провал на третия мандат от страна на тези партии.

“Това беше целенасочен саботаж от една много палава коалиция – ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и “Има такъв народ”. Те провалиха възможността за редовен кабинет, който да ни преведе през проблемите”, смята той.

Мотивите на хората на Слави Трифонов са фалшив претекст, твърди депутатът от БСП.

Нито казусът “Македония”, нито случаят с изтеклия запис от заседанието на “Демократична България” са основателни причини ИТН да се оттегли отново от бившите си партньори, смята той.

“Четох четири пъти цялата стенограма от този разговор по време на партийното събрание на “Демократична България”, няма нищо скандално. Вярвайте, човек като мен би се хванал и за една дума. Той (Христо Иванов – бел. ред.) описва ситуацията такава, каквато е, а не с финтифлюшки”, допълва Симов

Според него хората на Корнелия Нинова проявили чудеса от храброст и търпение, но срещу себе си имали олигархичен модел, който направил съставянето на кабинет невъзможно, заключи политикът.

Симов призна и за грешки по време на управлението – липсата на истинска управленска програма, липсата на диалог и работа на различни скорости.

“Ние не изчегъртахме модела ГЕРБ и затова Бойко Борисов сега може да обикаля като турист из страната и да обяснява какъв политик е”, не скри разочарованието си той.

Симов разкри, че “Възраждане” са проект на ГЕРБ, а близките връзки между ДПС и “Има такъв народ” са очевадни. ИТН сами се номинираха в класацията за най-безсмислено присъствие в българския политически живот.

Енергията за промяна обаче не е изтощена и ГЕРБ отново ще бъдат изолирани, смята народният представител.

“Предстои тежка битка и тепърва ще се вижда кой от коя страна на барикада ще застане”, каза още политикът.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img