fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:09:54
петък | 27.05.2022 | 09:09:54
15.8 C
София

Александър Николов ще си сътрудничи с Австрия в областта на климатичната неутралност

Министерството на енергетиката ще си сътрудничи с австрийската федерална провинция Бургенланд в областта на климатичната неутралност

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министерството на енергетиката ще си сътрудничи с федералната провинция Бургенланд – Австрия, в областта на климатичната неутралност и възобновяемата енергия. Това е регламентирано в Декларация за намерение, подписана днес от двете страни в лицето на губернатора на федералната провинция Ханс Петер Доскозил и министъра на енергетиката Александър Николов.

За целите на сътрудничеството до 30 юни  ще бъде създадена работна група на експертно равнище, в която партньорите ще номинират специалисти в областите климатична неутралност, фотоволтаици, вятърна енергия и електрическа мобилност.

„Изискванията за климатична неутралност, които поставя пред нас европейската Зелена сделка, са сериозно предизвикателство в нашата работа. В контекста на военните действия в Украйна и силната ни зависимост от руски енергийни ресурси, днес страната ни е поставена пред безусловната необходимост да гарантира своята енергийна сигурност с устойчиви и конкурентни решения.

Уверен съм, че в този процес възобновяемите източници имат своето запазено място, а опитът на провинция Бургенланд при използването им е безценен“, каза по време на подписването министърът на енергетиката Александър Николов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук