fbpx
More

  Александър Николов: Парното и топлата вода могат да поскъпнат с няколко десетки процента

  Пълните доставки на природен газ от Азербайджан в обем ще започнат от 1 юли, посочи той

  Парното и топлата вода могат да поскъпнат с няколко десетки процента. Тази прогноза направи енергийният министър Александър Николов.

  По време на днешното заседание на парламентарната Комисия по енергетика, на което отговаря на актуални въпроси от депутатите, той посочи, че предстои както да бъде взето окончателно решение на регулатора, така и да се обмислят начини за подпомагане на домакинствата.

  “Топлофикационните дружества са с различен модел на работа и съответно различен ефект ще има върху крайната цена, тъй като ефективността на управлението и начина на работа на самите технологични решения са различни. Когато природният газ е поскъпнал няколко пъти, колкото и тежко да звучи, повишение от няколко десетки процента не е нещо неочаквано. Със сигурност ще се търсят решения, които да компенсират потребителите и със сигурност това ще бъде коментирано на ниво Министерски съвет и вицепремиер и премиер”. Това каза министърът на енергетиката, цитиран от БНР.

  По думите му топлофикационните дружества са с различен модел на работа и съответно различен ефект ще има върху крайната цена, тъй като ефективността на управлението и начина на работа на самите технологични решения са различни. “Когато природният газ е поскъпнал няколко пъти, колкото и тежко да звучи, повишение от няколко десетки процента не е нещо неочаквано. Със сигурност ще се търсят решения, които да компенсират потребителите и със сигурност това ще бъде коментирано на ниво Министерски съвет и вицепремиер и премиер”, уточни Николов.  

  Пълните доставки на природен газ от Азербайджан в обем на един млрд. кубични метра годишно ще започнат от 1 юли, посочи министърът на енергетиката пред депутатите от комисията.