fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:39

Александър Николов: Няма промяна в цената на въглищата

Тя се договаря между добивните предприятия и консуматорите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В Министерството на енергетиката не е постъпвала информация за актуализация на цените на добиваните в “Мини Марица изток” ЕАД въглища”. Това твърди министърът на енергетиката в оставка Александър Николов.

Той посочи, че цените на въглищата и в частност добиваните в държавното дружество не подлежат на регулаторен административен ред.

Енергийният министър разясни, че цената на въглищата се договаря между добивните предприятия и консуматорите. 

“При актуализация на цените на въглищата се изготвят финансово-икономически анализи, касаещи цената на добиваните въглища, така и нейното отражение върху произведената електрическа енергия в електроцентралите, работещи с лигнитни въглища”, уточни Николов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img